Hoe ben ik begonnen

Hoe ben ik begonnen

Ik heb sinds 2016 een eigen bedrijf Samen Steppen. Hier geef ik steples en steptrainingen (zie www.samensteppen.nl).
Tijdens het steppen kwam ik er steeds vaker achter dat er veel mensen zijn die het steppen leuk vinden, maar niet mee kunnen komen vanwege gebrek aan conditie en/of overgewicht. Dit gaf mij de uitdaging om deze mensen te helpen. Doordat ik de opleiding Gewichtsconsulent heb afgerond, kan ik nu iedereen voorzien van de combinatie verantwoorde voeding EN bewegen. Mensen door gezonde voeding en meer beweging gewicht te laten verliezen waardoor ze zich fitter voelen. Als Leefstijlcoach zoek ik samen met jou naar je persoonlijke “Vitaliteits Balans”.
Waar gaan je ogen weer van stralen, waar krijg je weer energie van en wat vind je echt leuk?
Samen doorbreken we de vicieuze cirkel waarin je zit.

Denk maar zo: meer bewegen is minder stilzitten!

Schijf van 5

Een BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Ik hanteer een gezond dagmenu volgens de schijf van 5:

  • Geen honger
  • Afvallen op een veilige en makkelijke manier
  • Geen calorieën tellen of shakes
  • Bewustwording van je voedingspatroon

De Schijf van Vijf is een hulpmiddel dat in één oogopslag laat zien met welke producten jouw lichaam gezond blijft. Elk voedingsmiddel bevat verschillende voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Door gevarieerd te eten, is de kans het grootst dat je voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Eten uit alle vakken van de Schijf van Vijf, is hierbij een goed uitgangspunt. Gezond eten vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond gewicht, lichaam en geest.